Högtalar-REA & NEWS

Postad av Lasse 2017-11-09 0 Kommentarer

Hejsan... alla music-lovers..:-)

Vi fortsätter vår realisation på några av våra fina högtalare, demonstartionsexemplar och begagnade, alla i superfint skick. Som Ni säkert vet, så är det också högtalare med "själ" som vi valt ut med känsla, känsla utifrån musiken och dess upplevelse, inte att enskilda parametrar skall excellera och imponera..Det kommer man bara irritera sig på, väl därhemma...

.

Orsaken till våran utförsäljning är att dels behöver vi byta ut våra demoex mot nya, eller annan modell, dels kommer det in nyheter som också tar plats (som vi inte har). Vissa modeller kommer också utgå i vårt visnings-sortiment.

.

Just nu demonstrerar vi ett par Kharma Ceramic 3.2FE som vi bytt in. Vi har faktiskt sålt denna ny tidigare, så vi har hela dess historia intakt, även emballage osv finns komplett. En superhögtalare som vi säljer "för billigt". Vi kör den faktiskt på en Fezz rörförstäkare med rasande bra resultat. -Ett gudomligt ljud, i världsklass

.

Andra modeller Ni kan fundera på är:

-Technics....SB-C700....En härlig vit stativare som presterar som en "full range"...dags byta ut nu

-Onda Ligera 168D....En trotjänare som tyvärr fått ett öde med nytt bolag, så modellen är utgående, därmed också ett bra pris

-WolfvonLanga "Son".....Pga dåligt intresse så säljer vi ut vårt demo-ex, till förmån för andra modeller..Bra pris utlovas../ inbyte etc

-Eryk S Concept.....Här talar vi om system ( Kestus + RedKing samt Superior-system) dvs högtalare + rör-förstärkare...2 olika system..

Vi har faktiskt ytterligare modeller som skall bytas ut mot nya, tag kontakt eller ring/maila samt tar vi dina gamla i inbyte om du vill det :-)

-------------------------------

Övrigt:

Lördagen den 2/12 kommer vi fira "Lasses 25 år"....Vi återkommer med när-hur osv..men boka upp den dagen, tack :-)

Grado: -Vi kommer REA ut våra lager-hörlurar, passa på...-Superpris med upp till 50% rabatt :-)

.....................................

Nyhet: 

Xavian......

,

Ett nytt högtalarmärke med anor från Italien. Handgjorda högtalare i Tjeckien av en Italienare, Roberto...En kul prisklass också, då de startar på 5,000 kr paret och uppåt. De låter verkligen superb för pengarna och de skryter också med att allt material kommer från Tjeckien, Italien och Danmark, ingenting är gjort eller kommer från fjärran östern. Bra jobbat då prisbilden skulle kunna tyda på just detta. Det är ju så alla andra gör nu för tiden..Xavian passar bra in i vårt sortiment : med den filosofin, det ljudet, den finishen och det priset..Oslagbart är ett ord som poppar upp i min lilla hjärna..Enda abret är att de gillar effekt, så här snackar vi Titania från Fezz Audio som kan leverera 45 rör-watt, eller också fungerar tyngre transistorförstärkare i allmänhet men Technics med deras LAPC-teknik blir alldeles utmärkt. Faktum att dessa två förstärkare ( Technics och Titania från Fezz) har lite av samma ljud-signatur, vilket passar Xavians ljud-signatur som handsken..:-)

..

Våra högtalare, generellt...

...

Tidal Audio:

-jag vet det är en del intresse kring detta mytomspunna märke. Du kan faktiskt lyssna på dem på 4 olika platser i Sverge redan nu. Hos oss så är det bara boka tid så får du lyssna på Contriva G2, den senaste upplagan. -Välkommen

.

Ni kanske såg reportaget i HiFi&Musik, hemma hos P-O och Entreq, där fanns en hel del skönheter från Tidal Audio och det kommer bli möjligt boka tid även där för lyssning om Ni är hugade Tidal Audio-spekulanter..

..

Trenner & Friedl

Här hade vi tillsammans med Nils på Studiokoncept en fin demonstration på mässan i Malmö som just gått av stapeln. Du kan så klart lyssna på den modellen vi spelade då, Pharoah, eller Osiris eller Sun hos Studiokoncept i Lund. Bara ringa och boka tid. Vi har för dagen  Sun för demo, den kan du också lyssna till i Stockholm hos Bengt, Vinylbutiken. 

..

Apertura:

Denna härliga fransman med ett gemensamt byggsätt på alla deras högtalare: -Spegelvända, banddiskanter, två-vägare, 5:e spike mitt under dem för bättre ljud.... -Ja, här fokuserar vi på golvare ( Xavian fokuserar vi på stativare)...Apertura har ett pris-spann från 24,000 kr paret, vidare till 35" och sedan 65"...SEDAN kommer stativaren Kayla för 99" (ink.stativ)...Även här fungerar högtalarna fint med rörförstärkare också...Ja, nu tänker jag på Russell K, då deras lilla stativare Red50 till och med spelar med 8 watt, 300B från Fezz Audios rörförstärkare..

...

Russell K

Här är jag (personligen) speciellt förtjust i lilla Red50, speciellt då den är så lätt att hantera i rum och spelar dessutom fint med mindre rör-förstärkare. Dock har man nu förutom 2 stativare (Red100 & Red50) även 2 golvare, Red150 och nu lilla Red120..Dessa golvare bygger på respektive baselement från stativarna...Dock låter dessa mer homogent som en större högtalare i regel gör, ett annat lugn i ljudbilden..

--

Annat än högtalare...

..

Entreq

,

Olympus Ten

Förutom nya jordboxen, Olympus Ten, som är en 10-års jubileums-utgåva från per-Olof...(det var 10 år sedan vi började med jordboxarna)...Detta är en fantastisk produkt, du får olympus-kvalitet till nästan halva priset mot Olympus Mini, från 18 till 10,000 kr. Samt gör den vissa saker bättre, dock har den såklart inte lika mycket massa och kan då inte bli lika stabil i extrema sammanhang..MEN, detta är tillsammans med Silver Minimus det billigaste i form av pris vs prestanda som går köpa, beträffande jordning idag, basta :-)

PS. Du kan nu testa Entreq hos Vinylbutiken i Stockholm...

.

Infinity-serien

MEN, det var faktiskt inte det jag skulle säga, utan till dessa jordboxar behöver man en bra jordkabel, som vi kallar Ertha-kablar..Det som nu kommer och är nytt är att dessa uppgraderas till "Infinity"-nivå/serie. Det som då händer är att ex en Ertha Apollo i uppgraderade Infinity-nivån då blir dubbelt så bra. Priset kommer gå upp med cirka 500 kr, men som sagt, prestandan dubbleras. I sann Entreq-anda kommer du som redan köpt en Ertha-kabel att kunna skicka den direkt till fabrik för uppgradering. -Priset för denna tjänst är dock inte klart i skrivande stund. Men visst är det skönt att veta att man KAN om man VILL följa med i utvecklingen, det är en av fördelarna med Entreq. En annan stor fördel med Entreq är att vi i regel har ett produkt-program som alla har råd att kliva in i och sedan har vi produkter som är så bra som det bara går att göra, men då till ett pris såklart. 

..

Paket

Min tanke nu är att tar vi Ertha Konstantin RCA = 1,800 kr ( En finare koppar-kabel) och gör den till Ertha Konstatin Infinity, då betingar den kabeln 1,800 kr +ca 500 kr = 2,300 kr. Denna kabel är då i stort sett lika bra som dagens Ertha Apollo RCA, =5,200 kr.. -Helt plötsligt kan vi göra fina köpbara "paket" med Silver Minimus = 4,300 kr samt nya Olympus Ten = 10,000 kr...-Med att använda Ertha Konstantin Infinity för ca:2,300 kr...

.

-Jag säger bara en sak till alla företag som nu börjat leverera jordboxar, se upp, nu åker vi,,Entreq har 10 års försprång, visst, vi är bara tvåa i världen vad gäller yttersta prestanda, men vi är världsledande i dessa prisklasser, BIG TIME...-Aldrig har det funnits så många jordningsalternativ på marknaden ( aldrig har det heller behöfts så akut som i vår nutid), aldrig har det heller varit så BILLIGT att jorda av sin stereo från högfrekvent smuts..Vive la Entreq, Vi har gjort det igen :-) 

..

Sist men inte minst så kommer det en uppgradering av strömkablar med mera i Infinity-serien också...Men allt detta får vi återkomma till, MEN en helt ny signalkabel och högtalarkabel som inkluderar jordbox är på G, en intro-kabel för köpbara pengar och med prestanda du aldrig sett maken till i prisklassen...Vi återkommer när vi får leverans..

.

Allra sist, beträffande Entreq så vädjar jag till Er att köpa loss våra sista Lasse-Wraps, för 500 kr styck. -Ett 25-års erbjudande, samt ger vi (Lasses & Entreq) 4,000 kr till Cancer-fonden till minne av Jorma, med flera vi och Ni känner...snyft..Vi kommer hur som helst betala in denna summa under december månad, oavsett, det kan Ni lita på.. 

.................

Reminder,,

Kom ihåg 2-3 december, vi kommer göra något kul, vi kommer bl.a ha live-musik med Nils som kommer spela Cello...Demos av Entreq...Massor av skivor, LP & CD kommer finnas,,,Ja, allt för att fira 25 år ...:-)

-Högtalar-REA

-Hörlurs-REA

------

Följ oss på facebook, vi uppdaterar i regel flera gånger i veckan till dagligen,,Det är DÄR Ni ser vad som händer hos oss,,-Bara klicka från hemsidan.

På återhörande

Lasse

Anm: Vår ambition är, kommer vara att Morgan kommer driva butiksverksamheten i större utsträckning och jag kommer ägna tid åt vår distributionsverksamhet i huvudsak. Till att börja med under ett och samma tak, men på sikt kommer Limite Edition Audio knoppas av till ett helt oberoende bolag, från dagens "Lasses HiFi", som då blir en renodlad butik, med Morgan som headcoach..

Lämmna en kommentar

Bloggar
2018 -Krönika-

2018 -Krönika-

Lasse 2018-12-30 0
Hej alla HiFi-vänner.Jag tänkte härmed försöka summera året som gått och se lite av vad 2019 kan komma att föra med sig. Trevlig läsning...Sor...
Läs mer
Sven Biléns

Sven Biléns "reflektioner"

Lasse 2018-12-19 0
   Hej alla!. Ni kanske känner till mig, Sven Bilén heter jag. En gång i tiden var jag chefred, testare, skrev reportage och gjorde en ma...
Läs mer
Jul-demo med Ljud (Lörd 15/12)

Jul-demo med Ljud (Lörd 15/12)

Lasse 2018-12-04 0
Hej alla vänner!!Lördagen den 15/12 (11-..16) kör vi en unik demo i butiken...Ola Ericsson från Kristianstad kommer på besök. Han har med sig mass...
Läs mer
Mark Levinson

Mark Levinson

Lasse 2018-11-22 0
Hejsan!Denna blogg kommer handla om Mark Levinson, en liten produkt-presentation samt varför vi gillar :-).BakgrundEgentligen hade jag nog tän...
Läs mer
Audio Solutions

Audio Solutions

Lasse 2018-11-18 0
Hejsan alla vänner!.Här kommer en liten blogg om vårt nya högtalarmärke Audio Solutions..Företaget.Ett ganska nytt företag från 2011, från...
Läs mer
Butiksdemo-Lörd 27/10-

Butiksdemo-Lörd 27/10-

Lasse 2018-10-25 0
  Hejsan alla vänner..!!Nu är det dags för en demo i butiken igen..Fika rum,Vi kommer fira Morgan som fyller 15 år i butiken denna månad, ...
Läs mer
Up-to-date

Up-to-date

Lasse 2018-08-22 0
Hejsan!Nu var det verkligen länge sedan jag skrev en blogg, och mycket har hänt och ännu mer kommer hända..,TragedierBäst att börja med det jo...
Läs mer