2017 "The story"

Postad av Lasse 2018-01-12 0 Kommentarer

Hejsan!

Lite retroperspektiv över förra årets begivenheter...och vad som komma skall :-)

.

Väl mött alla vänner :-)

Våra aktiviteter

.

-HEM-mässan i Stockholm 2017

Lawrence Audio "Violin" samt Apertura "Kalya" högtalare...Fezz Audio "Titania" rörförstärkare...med mera:-)

.

Detta blev en en succe, tillsammans med Nils ( Studiokoncept) så alternerade vi CD-skivor ( från STS) med live-musik (Cello). Vi fick också till ljudet riktigt bra. Vårt tema var stativ-högtalare & live-känsla. Vi alternerade mellan följande högtalare: Lawrence Audio "Violin", Apertura " Kalya" samt lite billigare alternativ: Trenner&Friedl "ART" och Russell K "Red100"....

.

Elektroniken bestod av förstärkeri från Fezz Audio "Titania" (45 watt KT88-rör) samt Grandinotes " Shinai" (37 watt Klass-A) samt signalkälla från franska Neodio ( Transport-DAC) i NR-serien. Kablage från Jorma Design och ström-strömhantering- strömrening-jordrening.rack från Entreq.

.

Nu blir det en till HEM-mässa snart, 2018,då kommer vi husera på Cor, Ruma A. ( Då vårt rum på Linkvist & Lundkvist är hopslaget till ett större rum). I år kommer vi bygga vidare på förra årets tema: Stativ-högtalare. Nu kommer vi dessutom köra med prisvärt och "billigt" som mantra dessutom. Vi kommer introducera Xavian högtalare från Tjeckien ( designat av en italienare, Roberto) samt kommer Rolle från Audioconnection presentera ett par nyheter från Harbeth. Jag kommer också visa-dema minstingarna från Trenner&Friedl "SUN" samt Russell K:s "Red50". Elektroniken kommer åter vara från Fezz Audio (rör) och även Gold Note (transistor).

.

Vi kommer även i år ha ett live-tema, med live-musik (Cello) med Nils och (gitarr) Mats. Mats (från Classic Design) kommer också spela vinyl via Gold Note skivspelare-riaa. Akustiken kommer Jonas från Sound of Sience sköta om. Jag kommer också introducera en fin Entreq-nyhet. En ny "budget"-line, med signal- högtalar-strömkablar- strömhanterare för köpe-pengar OCH med super-ljud, jag lovar Er en stor sensation..Vi jordar med lite Olympus Ten och kör lite fina Athena-rack, allt från Entreq.

.

Vi kommer sälja STS-skivor, Entreq produkter med mera på plats....Känns som vi kommer överträffa oss själva, tack var den fina samarbetsformen som äntligen börjar ta form, med vårt "paraply" Limite Edition Audio...-Där kommer bara "goa gubbar" husera och bara "bra" produkter på riktigt. Äntligen kan du som konsument finna något du kan lita på, både i vått & torrt, trust me :-)

.

-Sweetspot-mässan i Jönköping 2017

Trenner&Friedls "Pharoah"...Fezz Audios Mira Ceti & Silver Luna Prestige

.

Detta blev också över förväntan. Inte nog med att vi hade det stora rummet fullt av folk nästan hela tiden, vi fick till bra ljud också. Samma Entreq-race så klart, vilket bidrar till välljudet i allra högsta grad. Vi hade med oss de stora Trenner&Friedls "Pharoah" högtalarna, vilka sjöng ut alldeles speciellt på söndagen då jag vågade byta Fezz försärkeri, från Silver Luna Special (EL34-35watt) till Cera Meti (300B, 8watt). Här måste jag skylla på bristande erfarenhet med vad högtalarna behöver för att fungera optimalt, jag var dessutom oroligt för det stora rummet och all absorbering besökarna skulle utgöra, men fel hade jag...Vi spelade också på ett mindre system, då med Russell k & Trenners mindre modeller....En lycklad tillställning..

.

Vi kommer husera i samma lokaler i år, vi får se vad vi hittar på för kul, men Nils (Studiokoncept) är med samt Mats från Classic Design. Jo, vi kommer spela vinyl, och vår gode vän Ola från Kristianstad kommer nog få vara vår disc-jockey så vi kan ta ut svängarna mer än någonsin :-)

.

-Demo i Lund, Studiokoncept

 

.

Vi följde upp mässan med en demo i Lund, nu med 300B och även här fick vi till ljudet bättre än vanligt i ett svårt rum. Vi demade alla Trenner-modeller och lite Russell K också..

.

-Mässa i Munchen...turist

Lawrence Audio "Dragon"

.

Här turistade jag bara och imhämtade inspiration, finns nog en blogg om detta...Lawrence Audio överraskade :-)

.

-Mässa i Malmö

.

Här huserade jag med Technics och riggade 3 system hos dem, med Entreq-produkter. Jag tycker ljudet blev bra. Nils ( Studiokoncept) huserade med Transient-Lasse och demade Trenner&Friedls "Pharoah". Tyvärr lät det förskräckligt på lördagen men på söndagen hade vi fått till det rätt bra. Classic Design spelade på ett Gold Note system med lite jordtrim från Entreq. På det hela taget en trevlig tillställning med många positiva besökare som ställde frågor kring Entreq.

.

-Mässa i Polen...turist

AQ-högtalare, topp-modellen...

.

Här finns ett ganska omfattande bild-reportage på vår facebook-sida, vilket jag kan rekommendera att kika på.  

.

Entreq och Grandinote huserade tillsammans, jag bekantade mig med flera nya intressanta tillverkare, vilket vi säkert får återkomma till under 2018. Men redan före Jul dök ett par intressanta högtalare från Tjeckiska ÁQ upp...(Finns bilder på facebook) http://www.aqaudio.cz

.

-25-års jubileums-demo i Falun

Finbesök från våra partners: Mats från Classic Design och Nils från Studiokoncept.

.

Detta blev en fin tillställning för mig, Morgan & butiken. Vi fick fin-besök och musik kom från vinylspelare från Gold Note samt live från Nils Cello. Ja, det kommer att finnas Gold Note att köpa hos Lasses HiFi från och med nu, då spelarna låter bra och känns gedigna och välbyggda. 

En annons med oss, 1998..:-)

.

-Lasse-Wraps mot Cancer

.

Under hela 2017 har vi sålt våra egna Wraps, specialtillverkade av Entreq för 500 kr styck. (Wraps är en produkt som skall vridas runt din strömkabel för bättre prestanda). 4000 kr har vi nu tillsammans med Entreq satt in på Cancerfondens konto. Mitt mål är att under 2018 också kunna sätta in 4000 kr, själv eller med hjälp av våra partners..

.

-Lasses Jultomte-Vibbeater

.

Detta var en kul grej jag kom på med lite inspiration från Lasse (HiFi Skåne). Att ta en mus (Vibbeaters Ultra) och få P-O på Entreq skapa en tomte av denna. Sagt och gjort, nu finns det mångder med tomtar i Asien också :-) ...

.

-Högtalar-REA

Vi har jobbat hårt med att rensa bland våra demo-ex, men det finns fortfarande kap att göra, här kommer lite exempel:

.

Lawrence Audio "Violin"...-Har varit med på lite mässor och har små skavanker på det svarta stativet, Ord.Pris: 99,000 kr par..

Wolf Von Langa "SON"..En 2-vägare med elektromagnetiska basar, AMT-diskant och passivt baselement istället för basreflex. Denna modell skall säljas ut, (ord.pris:99,000 kr)...Lättdriven och passar med rörförstärkare

Apertura "Kalya", ord.Pris:99,000 kr....Perfekt skick, skall ersättas med Edena och mindre modeller i programmet.

Onda Ligera " Wave 168D"...Ord.pris: 300,000 kr....

Onda Ligera "168D" & Apertura "Edena"

.

-Här finns utrymme för inbyten och bra priser, då vi behöver plats för nya modeller, så passa på, tag kontakt

.

Våra höjdar-upplevelser & Nyheter

.

Tidal Audio

.

Tidal Audio är vår referens, både vad gäller högtalare som elektronik. Vi har ett riktigt fint system hos Entreq med Tidal adios finaste elektronik samt näst största högtalarna, med Entreqs finaste kablage, jordning, strömrening & rack SÅ KLART :-). Om detta finns det ett 5-sidigt reportage i HiFi & Musik, tror det ble sept-numret, 2017. Jag var själv med när Jonas Bryngelsson kom till Åstorp och gick igenom fabriken och skrev fint om det.

.

Vi har Tidal Audios "billigaste" elektronik för påseende hos en partner, boende nära Malmö, samt en annan kollega i Stockholm som har högtalarna Contriva för lyssning "hemma hos". Jag har också dessa högtalare samt även Tidal Audios förstärkeri ( precis anlänt). 

.

Så detta innebär för Er som kan tänkas vara intresserad av Tidal Audio, så kan man kontakta mig för bokning, någonstans i närheten av där man bor. Jag kan bara säga en sak, Tidal Audio ÄR min absoluta referens, det kanske finns bättre någonstans, det finns definitivt saker som låter annorlunda ( mer färgat- men roligt också) men JAG har inte hört bättre hittills. -Passa på att lyssna du också, det är du värd :-)

Tidal Audio "Contriva" ...dCS "Vivaldi"...PS Audio P10...Grandinote "Shinai"

.

 

dCS

.

Här hamnade jag i lite begagnat-avdelningen som gjorde att jag fick möjlighet att verkligen lyssna in mig på detta eminenta märke. Även här finns konkurrens, framförallt kanske mer prisvärt än dCS men sannolikt inget som är så mycket bättre. Med tanke på att vi har flera alternativ, 3 st, som är begagnade, men i superb fint skick, så blir dessa ändå prisvärda, dock mycket pengar ändå. Jag är i alla fall helt nöjd med ljudet och behöver inte leta mer..

.

Marantz

.

Här blev vi först överraskade av nya 10-serien, speciellt CD:n. Men även förstärkaren och riaat gjorde ett jobb utanför det gamla Marantz-soundet i positiv bemärkelse. Vi blev så glada att vi köpte även in ny-gamla 14-serien, i Special Edition-versionen. NU blev jag än mer förvånad då även denna förstärkare presterade på en mycket högre nivå än Marantz traditionellt gjort och dessutom långt över vad priset betingar ( 22,000 kr). Så nu finns det två riktigt fina system från Marantz i vår butik för demonstration. Att dessa sedan är byggda som stridsvagnar gör ju inte upplevelsen (eller ljudet) sämre direkt.

Marantz PM14 & SA14 (integrerad förstärkare & SACD) Special Edition

.

AQ

.

Som sagt, ett nytt högtalarmärke från Tjeckien, Prag. Jag lyssnade in mig på dem i Warsawa och föll för en modell som heter Pontos 6. -Billig och bra tänkte jag, och efter att vi blev bekanta, genom Eunice på KR Audio så beställde vi ett par på prov. Nu är dessa redan sålda så vi kommer beställa fler snart. Ett riktigt fynd, pris: 21,000 kr.

.

Trenner&Friedl...Pharoah

.

Den modell som är mig kärast i Trenner&Friedls program är ändå Pharoah. Visst, 90,000 kr ( beroende på finish) är mycket pengar men herregud vilken känsla de spelar med. Här får man horn-konstruktionens styrka utan dess svagheter. Har man lite mindre budget, alt mindre rum, så är Osiris precis lika bra ( nästan). Dock är Pharoah mer lättdriven för rör-älskaren..Visst lilla SUN är en pärla, och den gör egentligen samma sak fast i en mindre skala ( och mer tungdriven så klart) ...Vi kommer dema SUN på HEM-mässan, då får Ni en uppfattning vad Trenner&Fridel är för något..

.

Apertura....Edena

.

På förra årets HEM-mässa så demade vi den vackra och speciella stativaren "Kalya". Och visst är den en pärla i sammanhanget, men det är ändå 99,000 kr och därför får den stå över årets HEM-upplaga, då vi fokuserar mer på stativare i en lägre priskjlass. Dock måste jag säga att lillebror som är en golvare, heter "Edena", är en killer i bemärkelsen pris vs prestanda, 65,000 kr paret. Tycker man det ändå är i mesta laget så finns en mindre version, "Armonia" för mer beskedliga 35,000 kr paret.

.

Lawrence Audio...Dragon

.

Här har vi deras topp-modell hos en av våra partners utanför Falun: "Dragon". En helt fantastisk högtalare, både till utseende-design och ljud. Väl värda att upplevas.En av mina favorit-upplevelser på mässan i Munchen, 2017. 

.

Xavian....Ambra

.

Detta märke är relativt nytt för oss och vi testar just nu flera modeller. Men redan nu kan jag säga att stativaren "Ambra" spelar som värsta golvaren och med klass, både ljud och finish.(25,000 kr + stativ) . Jag överväldigades också av deras minsting-serie, "Deliziosa" som är en golvhögtalare för beskedliga 8,500 kr gör ett intryck så man tror de kostar 3 gånger mer. Samma sak med de minsta stativarna, 5,500 kr resp: 8,500 kr par. Ett otroligt prisvärt märke, rakt igenom serierna, handgjort av en Italienare, Roberto och bara med kvalitets-material från Italien-Tjeckien och Danmark.

.

EWA....billiga kablar

.

Elsdon Wonfor Audio...By Colin Wonfor..Grundaren av Tellurium Q. Dessa kablar är bättre OCH billigare. För dagen en signalkabel, 2 högtalarkablar och 2 strömkablar...-Jag är imponerad, prova du också :-).

.

Auralic..Aries

.

Ja, jag vet, detta är en Kinesisk tillverkare. Men, vi distribuerar inte dem, bara återförsäljare. Vi har noga kontrollerat prestanda och kvalitet och därefter godkännt dem. Faktum är att en bättre nätverksspelare får man inte tag i, då måste man dubbla priset för att komma upp till nästa steg, och det är inte så mycket bättre ändå. Så, därför tycker vi Auralic har en väl förtjänt plats hos oss. Vi kommer säkert ta in fler modeller under 2018.

.

Gold Note..Giglio

.

Ett nytt märke för butiken men inte för mig. Jag känner väl till dessa och de har jobbat i många år som OEM-tillverkare bland annat. Då vi behöver lite fler bra prisvärda skivspelare i butiken så passar det utmärkt med Gold Note. Extra roligt är att de har både pickuper och riaa-steg så man kan köra samma märke fullt ut, det gillar jag. Kommer in succesivt under början 2018. Vi demade dem på vårt 25-års kalas, så många av Er har redan sett och hört lite av dem. Vi kommer att presentera Gold Note som märke med en demonstrationsdag med Mats från Classic Design vid spakarna. Vi återkommer med datum.

.

PS Audio...P20

.

Ett märke som vi skall testa för aktiv strömrening. Då PS Audio är det fabrikat som hållit på längst med detta och är både seriöst och relativt prisvärda så tänkte vi presentera dem för Er. Kommer in under 2018.

.

Sonus Faber...Amati

.

Detta märke har vi jobbat med förr (då de var bra) och slutat med ( då de blev sämre) samt testat igen ( deras Kines-modeller) och ratat dem igen. MEN nu har jag hört nya Traditional-linen som verkligen överraskade mig. Då Sonus nu också har en bra distributör så tänkte vi börja jobba med märket igen. Redan nu är modellen "Amati" beställd till butiken. Paul från Septon kommer komma upp till oss och demonstrera, kanske tillsammans med elektronik från Audio Reserch. -Vi återkommer med datum.

.

Technics...Ottawa CS-C70

.

Allt-i-ett spelaren Ottawa SC-C70 dök upp som från klar himmel. Spelar skjortan av konkurrenterna OCH till ett lägre pris. 9000 kr. En ny vinylskivspelare är på ingång under 2018 också, kommer nog visas på HEM-mässan ( Där jag som vanligt, hjälper dem med ljudet, Entreq) SP10R heter den. Kommer en version med möjlighet till 3 tonarmar också, då i den högre prisbilden.

.

Entreq...Olympus Ten

.

2017 var 10-års-jubileet och då presenterades nya "lilla" jordboxen Olympus Ten. Det är med den bästa mineralblandingen och prestandan. Helt plötsligt kom man ner till 10,000 kr i pris. Lägg till våran skruvar Everest & K2 för än mer prestanda. Nu, 2018 kommer våra jordkablar (Ertha) uppgraderas till en än högre prestanda-nivå, kallad "Infinity". Sist men inte minst kommer vi lansera en budget-serie för signal- högtalarkabel- strömkabel- strömhanterare. Denna fina serie ( för köpbara pengar) kommer premiärvisas på HEM-mässan i februari. Jag lovar killer-prestanda temot vad de kommer kosta, var så säkra :-)

.

Fezz Audio..Mira Ceti

.

De mest prisvärda rörförstärkarna på den Svenska marknaden om du frågar mig. Mira Ceti med 300B rör och modiga 8 watt är en pärla i samligen. Fullt utrustad kostar den 25,000 kr ( Fjärr, auto-bias, skyddskåpa). Roligt med att deras bolag (Toroidy) som egentligen gör ringkärnetransformatorer till andra (OEM) nu gör egna rörförstärkare med dessa inbyggt så klart:-) HiFi&Musik har en sådan förstärkare på test och de fick även med handgjorda rör från KR Audio, vilka vi nu också distribuerar för den Svenska marknaden. Det kan bli intressant för 2018, samt kommer Fezz Audio med en billigare förstärkare och hörlursförstärkare i prisklass 10,000 kr respektive. -Spännande värre,,eller hur?

.

Våra mest rekommenderade produkter..

.

Integrerade transistorförstärkare: Marantz PM14

Rörförstärkare ( Budget) : Fezz Audio..."alla"

CD-spelare: Marantz SA10 CD

Golvhögtalare: (Budget 2) AQ Pontos 6

Golvhögtalare (Budget): Xavian Deliziosa

Golvhögtalare (Exklusiv): Tidal Audio Contriva, Trenner&Friedl Pharoah, 

Stativ högtalare: Russell K Red50 ( med rör-förstärkare)

Stativ högtalare (Exklusiv): Xavian Orfeo ,Lawrence Violin, Apertura Kalya

Rack: Entreq Athena

Ljudförbättrare: Entreq Olympus Ten

Allt-i-ett-system: Technics Ottawa SC-C70

Vinylskivspelare: Technics SL1200G

Budget-system: Technics C700-serien (Premium Class)

Kablar (Budget) : EWA & Entreq

Kablar (High End) : Entreq & Jorma Design

.

Facebook...

.

Här lägger vi ut nyheter och kommande händelser samt annat roligt, vad vi gjort etc...Nästan dagligen dyker det upp en bild med lite text. Då detta är ett mycket enkelt medel att göra sig hörd, snabbt och enkelt så ber jag Er som inte har ett fb-konto att skaffa det. Bara för min skull om inte annat :-) 

.

Summering:

.

Vi kommer synas och höras på 3 mässor i år. (Stockholm-Jönköping-Göteborg). Vi kommer också försöka komma ut till olika butiker för demonstration av olika märken vi för. I butiken kommer vi ha 2 butiksdemonstrationer under våren-försommaren, minst..Jag hoppas du har möjlighet att träffa oss/mig och om inte så tag gärna kontakt så kanske vi kan lösa något, vi gör också hembesök-demonstrationer.  Utöver detta så har vi olika partners i Sverige som gör att vi alltid är nära dig, tag bara kontakt så försöker vi lösa allt. ..

.

En god fortsättning på det nya hifi-året

.

Med vänlig hälsning

.

Lasse & Morgan 

Xavian "Ambra" & Harbeth PS3 ES

Lämmna en kommentar

Bloggar
Stradivari-demo 30/3 -Sonus Faber

Stradivari-demo 30/3 -Sonus Faber

Lasse 2019-03-13 0
Hejsan!.Lördagen den 30/3 (KL:11.00 till ca 15.00) kommer vi demonstrera Sonus Faber och då i första hand den unika och utgående modellen "Stradiv...
Läs mer

"Spån" 2019

Lasse 2019-02-03 0
Hejsan!.Nu har jag inte skrivit på länge så det är så mycket jag tänkt skriva men det inte blivit av. Vad är det jag funderar på då?-Härliga...
Läs mer
2018 -Krönika-

2018 -Krönika-

Lasse 2018-12-30 0
Hej alla HiFi-vänner.Jag tänkte härmed försöka summera året som gått och se lite av vad 2019 kan komma att föra med sig. Trevlig läsning...Sor...
Läs mer
Sven Biléns

Sven Biléns "reflektioner"

Lasse 2018-12-19 0
   Hej alla!. Ni kanske känner till mig, Sven Bilén heter jag. En gång i tiden var jag chefred, testare, skrev reportage och gjorde en ma...
Läs mer
Jul-demo med Ljud (Lörd 15/12)

Jul-demo med Ljud (Lörd 15/12)

Lasse 2018-12-04 0
Hej alla vänner!!Lördagen den 15/12 (11-..16) kör vi en unik demo i butiken...Ola Ericsson från Kristianstad kommer på besök. Han har med sig mass...
Läs mer
Mark Levinson

Mark Levinson

Lasse 2018-11-22 0
Hejsan!Denna blogg kommer handla om Mark Levinson, en liten produkt-presentation samt varför vi gillar :-).BakgrundEgentligen hade jag nog tän...
Läs mer
Audio Solutions

Audio Solutions

Lasse 2018-11-18 0
Hejsan alla vänner!.Här kommer en liten blogg om vårt nya högtalarmärke Audio Solutions..Företaget.Ett ganska nytt företag från 2011, från...
Läs mer