Unknown: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Browser has a deprecated constructor in /storage/content/43/201043/lasseshifi.se/public_html/system/journal2/lib/Browser.php on line 38 The Mimetism

The Mimetism

Postad av Lasse 2019-04-18 0 Kommentarer

Hejsan alla vänner!

Nu var det länge sedan igen, men bättre sent än aldrig. Denna blogg kommer handla om ett litet och ovanligt märke som heter Mimetism. -De har funnits hos oss tidigare och berört oss mer än kanske något annat, oavsett prisklass. Av en händelse kom jag i kontakt med William Andrea i Frankrike och tycke uppstod.

...

Historia

CD20.1 & Int.först 15.2......

 

.

Min gode vän Mike på Audiosquad som jag köpte Monitor Audio mm av, lånade ut en CD & en integrerad förstärkare som han gillade och ville börja marknadsföra. Jag fattade tycke även om det var ganska exklusivt prismässigt, de kostade 50" styck då. Nåväl till slut så köpte vi in 2 set och jobbade med det ett tag. Tyvärr var marknaden i Sverige inte riktigt redio för produkter i denna prisklass. Så vi lade detta märke i träda, men jag har ändå haft det med mig i bakhuvudet för det lät så magiskt, sprakande, luftigt neutralt rätt med stor auktoritet. 

.

Nutid

.

Av en händelse, jag skulle beställa en fjärrkontroll, så kom vi i kontakt, Willian Andrea och jag och nu hade det gått cirka 10 år sedan vi hade märket hemma. Nya produkter hade kommit och jag blev så klart nyfiken, är de än bättre nu, och går det ??

.

Vi beslutade att jag skulle testa och vi har ni deras CD-spelare ( med ingång för streaming) samt den nya integrerade förstärkaren. Den kan också fås med inbyggd DAC om man vill det ( Bra om man inte köper CD:n).  Prismässigt ligger de på ungefär samma nivå, 55" för CD:n och 65" för den integrerade utan DAC (+10" för DAC integrerat).

.

Produktmässigt så har William utökat sortimentet lite, med en renodlad DAC, ett försteg, stereoslutsteg och mono-slutsteg.

Du kan läsa mer ingående, priser etc på vär hemsida under resp produkt. Hemsidan är inte den roligaste men vill du förkovra dig lite mer så kolla in:http://www.mimetism.com/home-mimetism.html

..

Lite roligt att Olle Linder på HiFi&Musik också kommenterat bilder jag lagt ut på Mimetism, då han testat 15.2 integrerade med 20.1 CD:n sedan tidigare. "Olle Linder Jag minns fortfarande förstärkaren MA-15.2 och Cd-spelaren 20.1, bara tanken på den kombin ger gåshud 12 år senare. Bland det absolut bästa jag hört." -Jag lär bara ställa mig till raden av fans, jisses vad bra det lät då och banne mig ett snäpp än bättre ideg...

....

Jaha vad har då hänt med utvecklingen av nya CD:n, CD422 då ? -Vi frågade Andre William:

 

CD player
20.1
DVD ROMr used with dac WOLFSON WM8740 no possibility to read the DSD flux.
.
CD422
The CD player is a teac base; the mechanism is modified in the workshop.
A redesign of the software was made keeping the same presentation as the 20.1 for the functions.
The I2S flow is reshaped and is completely isolated with SILICON LABS SI-8640 circuits.
The addition of a USB Combo-384 AMANERO module allows you to use the player in converter mode with PCM playback (44.1 to 384Khz) and DSD64
the converter used is the WOLFSON WM8741 DSD is available  (DSD64 max).
the whole is managed by a microcontroller MICROCHIP PIC32MX795F512.
.
Nästa fråga blev så klart vad hänt med den integrerade förstärkaren AL423:
Concerning your questions :
.
Integrated amplifier:
 the input /output are the same as the 15.2 why to change, because I think that my way of seeing this interface can do anything you want.
.
on the other hand the software has been revised with the addition of the function "DIRECT" which allows to transform the integrated block of stereo power should not forget to put a source with a volume setting otherwise !!!!.
this function is valid for one or more balanced or unbalancedl inputs.
this function is only possible with the remote control.
.
 
For the power part, the circuit is totally new with the use of double mosfet named "double die".
there is only one component in the signal which is a capacitor chosen for its sound color.
the low induction transformer is a 1500VA manufactured on specification for MIMETISM (1000VA for 15.2).

MIMETISM HPs terminals are manufactured to specification and accept a large section of cable or a "banana" plug....

......

Sista frågan blev lite konstlad, men jag kunde bara inte låta bli fråga hur mycket bättre Försteget & Mono-slutsten är, dels kontra den integrerade, dels mot andra förstärkare i prisklassen +200", ja, jag fick det svar jag förtjänade. Men det vore väldigt intressant få möjlighet lyssna på den kombinationen också...

..

SÅ, det första vi gjort med kombon var att spela med ganska enkelt (men bra) kablage från Kimber, William rek RCA signalkablar då konstruktionen inte är en full balanserad dito ( mycket bra tycker jag). Det stämde också med att RCA funkade bättre. Sedan frågade jag om hans medföljande strömkablar var utprovade som förr eller bara enkla OEM-varianter. Svaret jag fick var att han hade egna strömkablar, dedikerade, för humana €350 till kund. Så jag fixade 2 st till systemet och det gjorde susen. 

..

Första högtalaren vi hängde på denna rigg blev Sonus Fabers eminenta Amati i den senaste utgåvan Tradition-series. Utfallet blev mer än bra, trodde inte Amati kunde "skina" såå vackert, samtidigt håller Mimetism elementen i ett järn-grepp men det låter aldrig hårt eller kallt, inte heller varmt och gosigt, nej något som dina öron gillar, timme ut och timme in. Påminner lite om rörförstärkare när de är som bäst. 

.

Nästa högtalare till drabbning blev också en Sonus Faber modell (beroende på att vi precis kört ett Sonus Faber demo-tema). Modellen blev den helt nya i tredje generationen, Electa Amator 3. Även här imponerade Mimetism-riggen. Nu fick man fram allt vad denna högtalare kan, både styrkor och svagheter, men på ett musikaliskt trevligt sätt. Jo, jag kan lätt leva med denna kombination också, dock är Amati på en högre och mer passande nivå för Mimetism-riggen.

...

Hur bra ÄR då denna Mimetism-rigg? 

Ja, en bra fråga, jag tänker att fler får möjlighet att lyssna i Jönköping 27-28/4 på Sweetspot-mässan. Där har vi samma gamla rum, men det är stort. Jag har bjudit in Classic Design så det kommer kanske bli det mest intressanata rummet på mässan.

.

CD422 & AL423 -Mimetism-kombon, "made in heaven"...

.Direkt svårslaget....oavsett prisklass men för den begärda summan bedömmer jag detta No:1 there is!!

...

 

Varför säger jag så ? Jo, ett system med Gold Note och dess fina skivspelare ( som jag gillar som bara den) samt med Spendors kaxiga A7-högtalare. Sedan har vi ett gemensamt "gubba-system" där vi demar radio!...-Jepp, kommer bestå av Magnum Dynalabs coola receiver och sedan kör vi på gamla klassiska Spendor_högtalare ur deras Classic-serie. På toppen tänkte vi köra en transparant skivspelare, Valore Plus från återigen Gold Note..

..

Ja, sedan får jag agera i ett eget system, där vi kommer köra Mimetism-riggen, kanske med ett par (för många) nytt högtalarmärke som jag försöker introducera så smått. Skotska ART Loudspeakers, Derek en av bröderna i företaget har varit med förr, de startade skivspelarmärket Systemdek som många säkert kommer ihåg. Nu kör jag dessa högtalare hemma och har gjort så en tid och alltid med rörförstärkare så denna kombo kan bli intressant. Vi får se, jag kommer ta med och visa våra klassiska märken också, Xavian, Trenner&Friedl, Fezz mfl. Entreq kommer stå för support, jordrening med mera som vanligt. Vi kommer också ha en hel del Entreq och STS-skivor med oss till försäljning. -Vi har med oss kortläsaren. 

.

Ett frågetecken är dock vinylskivspelare, vilket Ola Ericsson indikerade på att jag måste ha ( vår discjockey, kommer spela ett set mella klockan 13-14 både lördag och söndag) Däremellan spisar han skivor som min allt-i-allo-hjälpreda. Nåväl, om det blir en Gold Note spelare som kommer eller om jag orkar ta med min favvo, Technics SL1000R,det återstår att se :-)

-Vill Ni höra den bästa svarven på marknaden, så kan Ni försöka påverka mig, genom mail, telefon eller annan terror :-) -Då vet jag om det är värt besväret :-)

.

Nu har jag också sådan tur att en ny trevlig handlare från örebro, Thomas Audio också ställer ut och han kommer visaoch demonstrera  några av våra märken av högtalare, förstärkare mm. (Fezz Audio, Trenner&Friedl, Xavian, Russell K, Entreq)

...

Hoppas Ni också kommer till Jönköping på lördag-söndag (27-28/4). Det vore riktigt kul mötas, vi kommer ha stor trivselfaktor med Mats från Classic Design, Ola som DJ och lilla jag. Vi kommer spela musik som berör, som vi gillar, ingen mäss-musik. Jag tror Ni kommer trivas med oss, jag menar om inte vi duger, så finna det såå många coola produkter, märken hos oss att Ni bara måste sitta ner och lyssna, känna och bli berörd...-Gold Note, Spendor, Mimetism, ART Loudspeakers, Trenner&Friedl, Xavian, Entreq, med mera... Hur som, Ni är Very Welcome to the Party

Hälsningar

Lasse / Mats / Ola

.

Lämmna en kommentar

Bloggar
Audio Solutions

Audio Solutions "Figaro"

Lasse 2020-01-06 0
Här kommer en presntation av ett relativt nytt märke och en favorit hos oss, Audio Solutions..Många frågar oss hur vi "hittar" ibland lite för a...
Läs mer
Mark Levinson NO:5805 -In love

Mark Levinson NO:5805 -In love

Lasse 2019-12-30 0
"Nya" Mark Levinson No:5805 Tänkte beskriva denna eminenta pjäs lite mer ingående. Redan nu kan jag skvallra om att jag inte hittar några fel, mer ä...
Läs mer
Nyheter i butik

Nyheter i butik

Lasse 2019-11-14 0
Hejsan alla!.Har tänkt skriva både en och två gånger, nu är det så mycket jag skulle avhandlat så det känns nästan ångestfullt..Jag tänker så ...
Läs mer
Technics-DEMO 7/11 (16-19)

Technics-DEMO 7/11 (16-19)

Lasse 2019-11-05 0
Kvällsöppet på torsdag med TechnicsJan Ahlström från Technics kommer på besök och pratar om alla nyheter. Vi spelar ett helt Technics-system och har...
Läs mer
Magnus (MC-Ljud) borta..

Magnus (MC-Ljud) borta..

Lasse 2019-08-06 0
Det har nu gått ett helt år utan Magnus Claesson, det gör mig ont. Jag saknar dig så, du var en stor trygghet för mig, min "wing-man" of all time......
Läs mer
Coming up ...

Coming up ...

Lasse 2019-07-24 0
Hej svejs i värmen!!.Hoppas Ni har semester med sol & värme..Tänkte berätta lite vad som hänt och kommer hända hos oss, i Falun. .Demons...
Läs mer
The Mimetism

The Mimetism

Lasse 2019-04-18 0
Hejsan alla vänner!Nu var det länge sedan igen, men bättre sent än aldrig. Denna blogg kommer handla om ett litet och ovanligt märke som heter Mimet...
Läs mer