Unknown: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Browser has a deprecated constructor in /storage/content/43/201043/lasseshifi.se/public_html/system/journal2/lib/Browser.php on line 38 Magnus (MC-Ljud) borta..

Magnus (MC-Ljud) borta..

Postad av Lasse 2019-08-06 0 Kommentarer

Det har nu gått ett helt år utan Magnus Claesson, det gör mig ont. Jag saknar dig så, du var en stor trygghet för mig, min "wing-man" of all time.

..

En dag i början av Lasses HIFI:s tillkommande, så kom du in och sa: Jag är bra på att bygga bilstereo, skall vi samarbeta ?? . Vad heter ditt bolag då? MC-ljud svarade Magnus. Jobbar du med motorcyklar också sa jag. Då blev han tyst, tänkte inte på det sa han då. MC står idetta fall för Magnus Claessons initialer i för- & efternamn. Men så blev det, vi började samarbeta, och har egentligen aldrig slutat. 

.Salisbury

Magnus hade kontakter i Stockholm, med Backes Ljud och som i sin tur hade kontakt med Patrik (MDS). Backe hade också kontakt med Allt-i-tele och Staffan Barton som ägde detta bolag. Så det var så vi blev återförsäljare för dessa märken. 

.

Magnus hjälpte ofta till i butiken i Falun på eftermiddagarna och än mer när vi hade butiker i Borlänge också. Jag (Lasses HIFI) har mycket att tacka Magnus för, tror inte vi klarat oss utan dig, gubben, under alla dessa år. Av våra 28 år i branschen, var MC-Ljud en stor del, i 15 år minst av dessa. 

.

På senare tid, när bilstereo-eran var över, och Magnus hade lite jobbiga förhållanden så sågs vi inte lika ofta, men du fanns alltid där, som vän, hjälpte till om så behövdes och blev en trygghet för mig, både i företaget som privat. 

.

Du kom in i februari 2018 och sa att nu skulle jag få hjälpa en döende man, att fixa till den gamla naim-stereon mot något nytt och till bra pris. Detta skulle också ses som 50-års present och giftemåls-gåva. Vidare skulle det bytas lägenhet till hösten då bruden skulle flytta in, från deras sedan flera år lyckliga sär-boende. -Magnus hade fått cancer. Tyvärr hann han inte med flytta till nya lägenheten.

.

Vi fixade till en stereo, precis som du önskade och du var glad över priset & ljudet (fan, du skulle fått stereon, för allt gammalt slit och som min bäste vän). Cancer-medicinen hade till och från gjort dig både förtvivlad och sedan hoppfull. Du fyllde 50 år i April och gifte dig i Maj ( tror jag det var). 

.

Vi hade en hel del samtal under denna tid, med allt från gamla minnen till dina drömmars mål, och sjukdomsbilden så klart..Mycket ångest med i bilden så klart..-Tror dessa samtal var viktigta för oss båda, det hjälpte mig också senare, att bearbeta sorgen.

.

Sedan kom du in till mig, med smärtor i ryggen, du skulle till Zandén (Naprapat) men väntade på godkännande från din läkare. Du var på väg till Gotland på smekmånad, men hade djuriskt ont. Sedan hörde jag inget förrän ett samtal kom...

.

Din fru ringde och sa att det var illa, nära slutet och att du låg på lasarettet, du gick bort 31/7 2018 och jag var på din begrvning 31/8. Sedan minns jag inget mer...känns det som..

..

Du blev 50 år, jag fick äran att känna dig i 25 år. Vi umgicks under åren mer och mindre flitigt, du hade dina problem och jag mina. Men vi hann med väldigt mycket tillsammans. Vi jobbade som sagt mycket ihop, vi festade tillsammans, vi reste tillsammans på semester och affärsresor. Vi umgicks med en hel del branschfolk som kom och besökte oss också...& vi dem.

.

Jag fick lära känna en hel del av dina vänner på det privata planet, du mina, även mina föräldrar kände du väl, speciellt min Pappa. Du blev också Gudfar till min son, var med på vårt bröllopp. Var med till England både privat ( med min mamma & pappa) men också på besök till Naim-fabriken mm.-Tyvärr missade jag ditt bröllop, men du tyckte aldrig det var en big deal..

..

Du var med mig på vår första mässa vi ställde ut på. Arken i Göteborg ( Naim-Chord-Royd) där publiken förgrunnades över vår underbara musik ( allmänt kallad Lasse-musik). Vilket slutade med att folk ville skriva upp vilka CD-skivorna var, mer än uppskatta välljudet. -Någon sa: -Lasse, ni har inte bästa ljudet på mässan, men ni har överlägset bäst musik. En skivbutik i Göteborg tog kontakt med butiken och frågade vad vi höll på med,,,Tyvärr fick vi ingen provision på sålda skivor. Du hade med "vanlig" musik, Pink Floyd, Rolling Stones mm eftersom du aldrig trodde min musik skulle gå hem hos folk :-) ..Du blev mållös den gången.

.Arken-mässan

Du var med på vår egen mässa på Scandic-hotell på Lugnet, där det kom en massa folk, 300 personer, och jag själv drog till Irland på kurs (jobbade på Telia då också)...

..

Så, nu står jag här ensam, mer ensam än jag trodde möjligt, då jag ändå har min Kollega Morgan och min förtrogne partner Tero samt fint samarbete med flera "goa" gubbar ( Mats-Classic Design, Micke-Audiotrade, P-O-Entreq, Rolle-Audioconnection samt en massa trevliga butiksägare.) Ändå fattas du mig, min käre vän och vapendragre, Magnus Claesson.

.

Det är en  tomhet, som jag aldrig anade skulle vara så stor, utan dig, du vara bara en sådan självklarhet medans du levde.  Vi bara var och fungerade till 100% med varandra utan så många ord om den saken uttalades. Även när vi inte setts på ett tag, så var det som självklart att vi bara var där vi slutade sist, liksom.

.

Då också min kollega Morgan, drabbats av stor sorg, då hans älskade sambo, Marie, också gått bort i samma sjukdom, blott 53 å. Då har jag fokuserat på detta mer än min egen sorg. Men nu, ett år senare, börjar det komma ikapp mig, vad har hänt, egentligen?..-Så overkligt, jag kan bara inte riktigt ta in det, Magnus finns inte mer här hos mig, som min Wing-man-No:1. -Otänkbart.

.

 

Så, varför skriver jag denna, sorgens blogg, alla har väl mist nära och kära, och ju äldre vi blir...JO, detta är en hyllning till Magnus, (MC_ljud) från Lasse och Lasses HIFI, då Magnus är (var) en stor del av Lasses HIFI:s historia, och många kunder kände väl till Magnus. Så utan Magnus hade det inte funnits något Lasses HiFi idag, det kan jag lova. 

.

Alla som träffat Magnus vet vilken glad person han var, vilket öppet sinne och social person han var. Dessutom hade han höga ambitioner och jobbade alltid stenhårt, kanske för mycket för sina privata relationers bästa. Han hade idéer och ville satsa helhjärtat och vi delade alla grundläggande värderingar, så att samarbeta med Magnus var en fröjd. Att vi dessutom hade kul på det privata planet kanske Ni förstår, då vi haft ett så långvarigt vänskaps-förhållande. 

Butiks-party med Septon

.

Magnus jobbade hela tiden som service-tekniker , anställd, med att laga stora kopierings-apparater åt olika företag. Meningen var att vi skulle jobba igång verksamheten så att Magnus kunde köra sitt eget bolag på heltid. Tyvärr nådde vi inte riktigt ända fram, men det var nära vid en tidpunkt, berättade Magnus för mig. 

.

Så, TACK Magnus för att du kom in i mitt liv och förgyllde detta, Tack Magnus för du hjälpt mig med Lasses HiFi på ett bra sätt.

.-MC-Ljud är en del av Lasses HiFi och jag skall försöka förvalta ditt arv i detta  bolag väl. Magnus -Legacy-

 

..

När jag tänker tillbaka på mina käraste vänner genom åren, så är du, Magnus, den jag har känt längst och den allra käraste av dem alla. -Det lustiga är att jag inte förstått hur viktig du var, förrän nu, men vi har ju alltid förstått varandra utan så många ord...-Men vi kramades ganska ofta :-)

Så mina käre läsare som orkat ända hit, ta vara på era käraste vänner och underhåll vänskapen, det är det värt, sanna mina ord ...:-)

Med vänlig hälsning

Lasse

 

 

 

Lämmna en kommentar

Bloggar
Audiodata

Audiodata

Lasse 2020-02-07 0
Audiodata ??.Varför har vi börjat ta in detta lilla extrema märke från Salzburg, Österike, kan man fråga sig??,Jo, då de tillför något som ing...
Läs mer
Audio Solutions

Audio Solutions "Figaro"

Lasse 2020-01-06 0
Här kommer en presntation av ett relativt nytt märke och en favorit hos oss, Audio Solutions..Många frågar oss hur vi "hittar" ibland lite för a...
Läs mer
Mark Levinson NO:5805 -In love

Mark Levinson NO:5805 -In love

Lasse 2019-12-30 0
"Nya" Mark Levinson No:5805 Tänkte beskriva denna eminenta pjäs lite mer ingående. Redan nu kan jag skvallra om att jag inte hittar några fel, mer ä...
Läs mer
Nyheter i butik

Nyheter i butik

Lasse 2019-11-14 0
Hejsan alla!.Har tänkt skriva både en och två gånger, nu är det så mycket jag skulle avhandlat så det känns nästan ångestfullt..Jag tänker så ...
Läs mer
Technics-DEMO 7/11 (16-19)

Technics-DEMO 7/11 (16-19)

Lasse 2019-11-05 0
Kvällsöppet på torsdag med TechnicsJan Ahlström från Technics kommer på besök och pratar om alla nyheter. Vi spelar ett helt Technics-system och har...
Läs mer
Magnus (MC-Ljud) borta..

Magnus (MC-Ljud) borta..

Lasse 2019-08-06 0
Det har nu gått ett helt år utan Magnus Claesson, det gör mig ont. Jag saknar dig så, du var en stor trygghet för mig, min "wing-man" of all time......
Läs mer
Coming up ...

Coming up ...

Lasse 2019-07-24 0
Hej svejs i värmen!!.Hoppas Ni har semester med sol & värme..Tänkte berätta lite vad som hänt och kommer hända hos oss, i Falun. .Demons...
Läs mer